Hundetrener- / Instruktørutdannelse
Hundetrener og instruktørutdannelse
Kunnskapen du trenger for å lykkes i hundebransjen, enten du vil bli en bedre hundetrener, eller starte din egen hundeskole!
Målet med instruktørutdannelsen
Vi ønsker at du skal få all den kunnskapen du trenger for å lykkes i hundebransjen. Enten du ønsker og starte eget foretak, øke din forståelse om hundetrening, bli en bedre hundetrener, trene på høyt nivå eller konkurrere med hunden din – så skal du etter instruktørutdannelsen besitte bred og god forståelse for god hundetrening. I tillegg skal du kunne instruere og ivareta dine kunder på en god måte.
Innhold
For at du skal få et solid grunnlag har vi engasjert en rekke anerkjente forelesere som vil gi teoretisk og praktisk opplæring med god bredde og dybde. Flere har oppnådd svært gode resultater innenfor egne fagfelt/interesseområder. Faglig innhold spenner fra veterinærfaglig kunnskap, læringspsykologi, praktisk forståelse, etologi, psykologi og bruk av dette til å tilpasse instruering og kunne håndtere egne utfordringer, instruksjon i praksis m.m. Se egen oversikt over temaer for nærmere informasjon om disse, samt om de ulike forelesere/instruktører.
Praksis og hjemmearbeid
Siden vi ønsker at du skal bli trygg i instruktørrollen og vi vet at teori og praksis utfyller hverandre, er minimum 10 timer som hjelpeinstruktør hos Lydig.no en del av utdanningen.
En stor del av utdannelsen vil foregå som hjemmearbeid. Hjemmearbeidet vil bestå av bland annet praktiske oppgaver med egen hund, gruppe arbeid med Caser (for eksempel problem adferd). Det vil være mulig og observere alle kurs hos Lydig.no i studietiden.
Vi tar kvalitet på alvor!
For å forsikre oss om at du får mest mulig ut av kurset, har vi satt sammen et kurstilbud med noen av de beste instruktørene bransjen har å by på.
Blant annet har vi alliert oss med
- Maren Teien Rørvik, tidenes yngste verdensmester i lydighet. Utdannet etolog med spesialfelt på hundeatferd.
- Jørgen Teien Rørvik, Erfaren hundetrener og profesjonell instruktør. Har spesialområde å motivere mennesker, og få andre til å klare det umulige.
- Hege-Kristin Ulleberg, utdannet psykologspesialist. Har deltatt i to verdensmesterskap i IPO.
- Karina Fjelstad, hundefører i politiet, jobber til daglig med utdanning av nye hundeførere i politiet.
- Eric Henrichsen, distriktsveterinær i forsvaret, ansvarlig for tjenestehunders helse og velferd.
- Tina Ulleberg, veterinær med tenner og kirurgi som spesialfelt. Utdannet hundeinstruktør.
Treningsmetoder og filosofi
Vi baserer all vår trening på positiv forsterkning, vi synes det er viktig med den gode relasjonen og et fint samarbeid. Med bakgrunn i hvordan flokk og sosiale individer fungerer, vil vi bruke det grunnleggende behovet for rammer og grenser på å begrense atferd som ikke er ønskelig. Dette skaper trygghet både for to- og firbente, der relasjonen mellom hund og eier står helt sentralt om samarbeidet skal bli godt. (Vi mener at trygge rammer i relasjon til andre øker mulighetene for å forsterke ønsket atferd positivt. En god instruktør skal kunne støtte opp under den aktuelle ekvipasjens forutsetninger og tilpasse metodene til deres behov.)
Vi legger stor vekt på å få frem dine styrker som person og instruktør, gir deg verktøyene du trenger for å bli en god foreleser, en topp motivator og tilslutt – lykkes i hundeengasjementet ditt!
Varighet/omfang
Utdanningen går over 10 helger. Den avsluttes med en teoretisk og en praktisk eksamen, samt hjemmeoppgaver og gruppeoppgaver underveis.
Fredag 18-20
Lørdag 09-16
Søndag 09-16
Etter endt utdannelse vil du kunne holde teoretiske foredrag, valpekurs og grunnleggende kurs. Du vil også ha stor forståelse for andre typer kurs og hvordan du skal planlegge, gjennomføre, tilpasse og evaluere disse.
Oppstart:
Vi starter ny utdannelse første halvår 2019. Ta kontakt ved interesse.
Send epost og meld din interesse!
Meld deg på instruktørkurset nå!
Hele utdanningen koster kr 18.800,- Betaler du på forskudd får du 10% rabatt og betaler kun16.920,-
Ønsker du å dele opp betalingen tilbyr vi rentefri nedbetaling over 6 eller 9 måneder!
Påmeldingen er økonomisk bindende.
Praktisk rundt instruktørutdannelsen
Overnatting
Vi kan tilby rimelig overnatting på kursplassen.
Mat og drikke
Vi står for kaffe, te og frukt på kursene. Du står selv for lunch og eventuelle andre måltider og/eller drikkevarer.
Eksamen.
De to siste helgene består av en praktisk og en teoretisk eksamen. Godkjente eksamener gir bestått kurs som bekreftes med skriftlig godkjenning og anerkjennelse som utdannet instruktør hos Lydig.no.
Påmelding
[contact-form-7 id=»3137″ title=»Påmelding: Instruktørutdannelse»]
Kim Aino Nordbotten
Kim er eier av hundeskolen Lydig.no. Han har dedikert livet sitt til å hjelpe hundeiere over hele landet til en bedre hverdag med sin hund. Han underviser med den enkle filosofien ”en lydig hund er en lykkelig hund”.
Gjennom mange år har Kim tilegnet seg kunnskap og forståelse om mennesker og hunder som få andre innehar. Han er også meget aktiv med egne hunder, fortrinnsvis innen RallyLydighet, der han har oppnådd championat og deltatt i NM. I RallyLydighet er Kim aktiv både med og uten hund som utøver, instruktør og dommer. Kim har også erfaring fra andre hundesporter som Lydighet, IPO og Bruks.
Mest av alt er Kim en god pedagog som er god på og lære bort til andre.
Maren Teien Rørvik
Maren er utdannet etolog med spesialfelt på hundeatferd. I tillegg er hun utdannet biolog og agronom. Maren er kjent for sitt smittende engasjement og entusiasme. Med egne hunder har Maren konkurrert for landslaget i lydighet, og vunnet VM og nordisk mesterskap i lydighet. Hun konkurrerer også noe i gjeting, agility, bruks og RallyLydighet, samt at hun har drevet med hundekjøring (spann og snørekjøring). Utenom dyr er Maren et friluftsmenneske, som benytter enhver anledning til å traske innover fjell og mark. For øyeblikket er hovedfokus på egne hunder friluftsliv, lydighet, gjeting og søk.
Jørgen Teien Rørvik
Jørgen jobber med å få andre mennesker gode, og er latterlig positiv og glad. Han jobber mye innen IT og sikkerhet, er med på å endre bedriftskulturer, konsulterer i store prosjekter og trer inn når “det brenner på dass”. Jørgen har godkjent redningshund og har utviklet hundetrenings-appen DogLab. Han er fokusert på å forstå atferd hos både hund og mennesker – derfor er han, naturlig nok, skikkelig god på å trene hund. Med egne hunder er Jørgens favorittområde harde spor, søksarbeid og arbeidet med å “bygge hund”. Jørgen er ekspert på å bygge relasjon mellom hund og fører og vil hjelpe deg få til et bedre samarbeid med hunden din!
Hege-Kristin Ulleberg
Hege er utdannet psykologspesialist og har vært en stor hundeentusiast på fritiden i mange år. Til daglig jobber hun med personlighetspsykiatri, der mentaliseringsbasert terapi er tilnærmingen. Det innebærer, litt forenklet, å hjelpe mennesker som strever med å tenke klart når følelsene blir sterke – særlig i nære relasjoner. Hege opplever det som svært nyttig å ha denne teoretiske bakgrunnen når hun trener hund – der både hund, fører og instruktør kan bli affektpåvirket og ”miste hue” litt. God trening får vi til når vi kan reflektere rundt hva som skjer i oss selv, i andre og oss i mellom. Hege har et stort engasjement for en teoretisk, praktisk og pragmatisk tilnærming til hundetrening – og har brukt kunnskapen til å prestere på høyt nivå med egen hund.
På fritiden har hun trent aktivt med hund, særlig IPO, siden tidlig 2000-tallet. Først NBF med dobermannen ”Gandhi”, deretter ble hundeinteressen for alvor tent i møte med IPO-sporten. I dag har hun Malinoistispen Jalla på 8 år, med godkjent IPO-II og mor til to kull, samt gråschæferen Imse på 7 år. Hege har trent med en rekke instruktører og figuranter i Norge, Sverige og Belgia. I 2016 og 2017 representerte Hege og Imse Norge i Verdensmesterskapet i IPO for alle raser i Slovenia og Tyskland.
Karina Fjeldstad
Karina startet sin karriere i politiet i 1992. Hun begynte som patruljehundfører, før hun senere begynte arbeidet sitt innenfor narkotikafeltet, med spesielt fokus mot ungdom og forebygging. Karina har hatt tre tjenestehunder i politiet, og jobber nå med å godkjenne sin fjerde. Hun er utdannet instruktør og dommer i regi av Politihøyskolen, så hun jobber daglig med utdanning av nye hundeførere, samt videreutdanning av erfarne hundeførere.
Karina har jobbet med tjenestehunder siden 1992. I og med at Karina har jobbet både med patrulje hunder og narkotikahunder, har hun enormt mye kompetanse om hunder og hundetrening. I tillegg til å jobbe som politi, har hun et tett samarbeid i hundetreningen med både tollvesenet og fengselsvesenet.
Karina har deltatt i flere Norgesmesterskap for politihunder og viser til gode resultater.
Eric Henrichsen
Eric er dyrlege og daglig leder ved Horten dyreklinikk. Han jobber også som veterinær i Forsvaret der han blant annet holder kurs og veiledning for hundeførere, og har ansvaret for tjenestehunders helse og velferd.
Gjennom dette arbeidet har han utviklet god erfaring omkring skader og utfordringer som kan oppstå hos hunder som er i aktiv bruk, samt forebyggelse av disse. Eric har en bred interesse innenfor faget, men har et spesielt fokus på indremedisin og ultralyd. Han har deltatt på flere kurs og har god kompetanse innenfor tannhelse og ekstraksjon. Horten dyreklinikk er velutstyrt med blant annet moderne laboratorietjenester, bildediagnostikk, og en godt utstyrt tannavdeling.
Klinikken har åtte ansatte og rundt 5000 pasientbesøk årlig. Eric har dermed, i sitt daglig virke, ansvaret for behandling og diagnostisering av et bredt spekter av pasienter. Personalet holder høy faglig standard og etterstreber at all medisinsk behandling følger de nyeste retningslinjer i faget.
Tina Ulleberg
Tina ble uteksaminert fra NVH i 2008. Tina jobbet et år i kombipraksis i Hallingdal, før hun startet ved Horten dyreklinikk i 2009. Som Eric, har hun en bred pasientportefølje, men interesserer seg spesielt for tenner og kirurgi. Innenfor disse fagområdene har hun tatt flere internasjonale kurs. Tina er ansvarlig for at tannavdelingen fungerer optimalt, og at personalet har den kompetansen som er nødvendig. Tina er utdannet hundeinstruktør fra Lundquist hundeskole, og bruker erfaringen derfra til å bedre veilede kunder innenfor adferd og trening. Tina har også holdt førstehjelpskurs og tannhelseveiledning i regi av Horten dyreklinikk.
Meld deg på instruktørkurset nå!
Hele utdanningen koster kr 18.800,- Betaler du på forskudd får du 10% rabatt og betaler kun16.920,-
Ønsker du å dele opp betalingen tilbyr vi rentefri nedbetaling over 6 eller 9 måneder!
Påmeldingen er økonomisk bindende.